De tafelschikking




 
Om te beginnen meet je vanaf het bord met je duim en wijsvinger de afstand om het grote mes te leggen. Dit doe je door een L te maken en met het hoekje van de L gelijk met het bord, het mes leg je dan bovenop je duim.

 
Vervolgens meet je met je topje van je duim de afstand vanaf de tafelrand tot aan het mes.

 
Om het 2de mes te leggen (het voorgerecht mes) laat je 1 duimbreedte tussen en opnieuw 1 duimtopje van de tafelrand.
Dit herhaal je ook voor de vorken.

 
Om de glazen te schikken begin je met het rode wijnglas. Dit glas zet je boven het topje van het grote mes.

Het witte wijnglas plaats je rechtsonder van het rode wijnglas.


 In de driehoeksformatie wordt het waterglas achter het rode en het witte wijnglas geplaatst. Deze vormen samen een driehoek.


 Wanneer je kiest om de glazen op 1 lijn te plaatsen, wordt het waterglas links van het rode wijnglas geplaatst. De glazen staan in een stijgende lijn.
 

De dessertlepel leg je in het verlengde van het rode wijnglas en boven het midden van het bord.


Het broodbordje plaats je links van het hoofdbord met het botermesje diagonaal op het bordje.
 

De complete tafelschikking.
 
Twijfel niet om vragen te stellen of je mening te geven ;)

22 opmerkingen:

  1. Zéér duidelijk en mooi opgebouwde samenstelling Taryn ;)
    Nooit gedacht dat hier zoveel bij kwam kijken
    om een fatsoenlijke tafelschikking te hebben.

    Doe zo verder!
    Grtjs xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interessant onderwerp, waarover te weinig terug te vinden is op blogs. En met de foto's erbij is het netjes uitgelegd. Ik kom zeker terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi gedaan, zelfs je mama leert nog van je.

    Ik ben trots op je.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dikke sjinges...mooi en heel duidelijke weergave. Ik ben benieuwd voor de volgende blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb gisteren na de les rode kruis onmiddelijk gekeken maar kon toen niet reageren probeer nu opnieuw ik vind het fijne tips om mijn tafel nog mooier te maken.Groetjes Godelieve.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Rode kruis Godelieve16 oktober 2012 om 19:10

    Ik wil je graag foto´s sturen maar weet niet hoe.
    Groetjes Godelieve.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Godelieve,

      Je kan de foto's met de uitlag mailen naar decobloggi@gmail.com. Ik zal ze dan op de blog posten ;)

      Alvast bedankt voor de interesse.

      Groetjes Taryn

      Verwijderen
  7. Zeer mooi gebracht!
    Ik heb nooit geweten dat er zoveel regeltjes bij kwamen kijken!
    Ook zeer mooie foto's en tafelschikking in combinatie met de kleuren van het tafellaken en de stoelen, precies een kunstwerk!
    Ik ben benieuwd naar de volgende blogposts!
    Tot snel! Liefs Lore

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, dat is precies met de meetlat. Ga de volgende keer dat ook eens proberen om de tafel zo te schikken. Taryn, we leren van je

    Eddy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is altijd leuker om aan een mooi gedekte tafel te eten, ik zal je tips zeker gaan gebruiken en kijk al uit naar de volgende, Groetjes, Sonja x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. C'est bon à savoir ! Merci pour le conseil :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve Taryn,
    Als ik nog eens bezoek heb, zal ik je zeker om raad vragen of nog beter, je inviteren om mij te helpen.
    Je doet het schitterend en het wordt heel duidelijk en overzichtelijk uitgelegd. Heel professioneel en origineel.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lieve Taryn,
    Tot op heden vonden wij onze tafelschikking ook wel mooi, maar in vergelijking met wat jij presteert, verdwijnt alles in het niets.
    Ik raad je aan je diensten in een 3 sterren restaurant aan te bieden.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind het een heel mooi geschikte tafel.Dan zou ik je ook de raad vragen welke kleding ik best draag.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hey Taryn

    Mooie tafelschikking is zo tezien niet echt evident.
    Je blog zal voor vele mensen nuttig zijn nu de feesten aankomen. Wij zullen je blog herbekijken bij het zetten van de tafel.
    Bedankt.

    Nadia en Henri

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Schitterend, heb ideeën opgedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beter laat dan nooit. Heel wat moeite gekost om te kunnen reageren.
    Ik ben niet zo handig met die computertoestanden.
    Je hebt het prachtig gedaan. Nooit gedacht dat er zo veel aandacht aan een tafelschikking diende te gebeuren.
    Dikke proficiat.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nooit aan gedacht dat er zoveel aandacht werd besteed aan een tafelschikking.
    In één woord, prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zo een mooie opstelling zal ons zeker inspireren met de kerstdagen en het nieuwe jaar.
    Regelmatig zullen wij je blog bezoeken om op de hoogte te blijven van je projecten.
    Nogmaals gefeliciteerd.
    Thierri en Mich,15 november 2012

    BeantwoordenVerwijderen
  19. In het vooruitzicht van de komende feestdagen zijn we nog eventjes gaan piepen hoe het nu allemaal in mekaar steekt en laten we ons inspireren door jouw voorbeelden

    BeantwoordenVerwijderen